rockstar in training
eclipse
Blog
petak, prosinac 25, 2009
U redu mala, objasni ti meni - tko si jebote ti. Tko si ti da ti zamjenicu pišem koso i da zbog tebe tražim lozinku dva sata da napišem post gdje nisam već godinama. Soba je druga.., i kompjuter je drugi.., i - najgore - drugi su ljudi koje poznajem.

A tako mi je lijepo bezosjećajnom... Tko si i što si ti da zbog tebe opet primjećujem, razmišljam te prepoznajem nekog u nepoznatom licu. Ne, ne volim primjećivati sitnice zbog tebe - ni kako svake noći u jednom trenutku zrak postane iznenadno težak ni kako nema cvrkuta debelih vrabaca noćas. Njihovo mahnito cvrkutanje u potrazi za hranom i orgijama mi se sada čini gotovo ugodnim, gotovo melodičnim.

Ti! Tebe želim samo izvan svoje glave i tamo gdje pripadaš, u gorkim sjećanjiima, a ne u stvarnosti. Jedan viski, jedan viski onako čisto protiv svijeta će mi sada jako dobro sjesti... Više ni ne znam pričam li s jednom ili s drugom curom, ili o osjećajima općenito.

Dosta se toga promijenilo. Propio sam se. Pušim skoro kutiju dnevno, i to crvenog, prošvercanog ukrajinskog. Pitala me želim li umrijeti. Jednog dana, to je bio odgovor, a kako li samo bestidno lažem.

Najgore je kad stvari koje ne želim vidjeti primjećujem u sebi. Kad hodajući gradom vidim da želim više gnjecavog snijega. Primjećujem i da želim više mračnih željeznih mostova i pošaranih gradskih zidova. I opet se mrtvi i nemrtvi svijet podjednako oko mene krivi u groteskne, uvijek napola žive, sive spodobe i opet niti kišna noć niti vrela bol u mišićima niti tuđi meki miris ne nudi nikakvu utjehu. I opet sam istu došao tražiti na ovom mjestu?
eclipse24 @ 03:27 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
 
Index.hr
Nema zapisa.